Депутатите от КБ: Желанието ни е пречиствателната станция да бъде завършена другата година
Депутатите от КБ: Желанието ни е пречиствателната станция да бъде завършена другата година / БСП - Сливен

При срещата на народните представители с кмета на Сливен двамата депутати от Коалиция за България Деян Дечев и Валери Жаблянов са потвърдили ангажиментите, поети по време на предизборната кампания, един от които довършване на пречиствателната станция за питейна вода. Това съобщи Дечев, уточнявайки, че двамата с Жаблянов са провели разговор с финансовия министър, който е дал уверения, че веднага след като се запознае с финансовата ситуация в страната, ще има нова среща, на която проблемът да бъде разгледан и станцията да бъде завършена следващата година.

Депутатите от КБ: Желанието ни е пречиствателната станция да бъде завършена другата година
netinfo

Жаблянов допълни, че при срещата с кмета основният проблем, който е бил обсъден е необходимостта от завършване и дофинансиране на част от европроектите на общината, които са започнати и спрени по някакви причини.  Според депутата, има общ ангажимент от всички народни представители да съдействат в тази насока. „Надявам се нашият избирателен район да даде добър тон за работата на парламентаристите  по места” – каза още Валери Жаблянов.

Да отпадне задължителното изискване за тригодишен стаж за започване на работа или срокът сериозно да бъде намален е обсъждала Парламентарната група на Коалиция за България, съобщи Деян Дечев. Очаква се дебатите да продължат и утре на заседание на групата, а в някои от следващите седмици тези промени в Закона за насърчаване на заетостта и КТ да бъдат внесени.

 

Идеята е да се стимулира наемането на млади хора за първи път на работа. „Предвиждаме и изменения в закона във връзка с гарантиране на вземанията на работниците и служителите при обявяване на фалит или несъстоятелност на техния работодател с цел тези вече начислени вземания да бъдат изплащани. Подготвят се и промени в Закона за семейните помощи с цел да се увеличават детските надбавки, да се увеличи и кръгът на семействата, които да ги получават” – добави Дечев. В социалния пакет влизат още изменения в Кодекса за социално осигуряване, които да се облекчи пенсионирането на лица, на които не достигат две години трудов стаж.