Ден на отворените врати в Регионална библиотека Сливен
Ден на отворените врати в Регионална библиотека Сливен / Дарик Сливен, Архив

Ден на отворените врати организира Регионална библиотека „Сава Доброплодни" в Сливен днес.

Поводът е Международния ден на книгата и авторското право - 23 април. Той се отбелязва ежегодно на тази дата от 1995г. С празнуването на този ден в целия свят, ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателска дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. Идеята за празника произхожда от Каталуня, където на 23 април, денят на св. Георги Победоносец, традиционно се подарява книга.

В Деня на отворените врати в библиотеката се организират различни инициативи. В Чуждоезиковия център ще бъдат отбелязани 452 години от рождението на Шекспир с представянето на кратък биографичен филм за гениалния писател /на английски език/ пред ученици от ГПЗЕ „Захарий Стоянов"; в Детския отдел пред ученици от V СОУ "П.К.Яворов" ще бъде представена историята на книгата от древността до наши дни; в различните обслужващи звена посетителите ще се запознаят с нови информационни услуги на библиотеката, с актуална информация за новопостъпилата литература в помощ на учебния процес.

За всички желаещи ще бъдат организирани екскурзии в библиотеката.

Днес информационното обслужване и издаването на дневни карти за всички обслужващи звена на библиотеката ще бъде безплатно.