Център за обществена подкрепа в село Тенево
Център за обществена подкрепа в село Тенево / Община Тунджа, Архив

Център за обществена подкрепа в село Тенево, община Тунджа ще бъде създаден чрез проект „Насърчаване на процесите на социално включване в българското село чрез разкриване на Център за обществена подкрепа в община „Тунджа”. В него ще бъдат предоставени комплексни услуги за деца и младежи от 7 до 18 г. и за

семейства в риск в партньорство с местното народно читалище „Просвета -1910”.  В рамките на 8 месеца 20 потребители от селото и от още 12 населени места на общината ще получат професионална и квалифицирана подкрепа от специалисти – социален работник, психолог и педагог.

Ще бъдат реализирани дейности, насочени към ранната превенция на риска чрез комплексен подход за подкрепа и в защита на най-добрия интерес на децата и нуждаещите се семейства, като се осигурят възможности за физическо, интелектуално и личностно развитие на потребителите.

Ще бъде насърчено участието на целевата група в процеса на социално включване чрез развитие и подобряване на социалните им умения в групови и индивидуални програми.