БСП започва консултации са избор на председател на Общинския съвет
БСП започва консултации са избор на председател на Общинския съвет / Дарик Сливен, архив

На заседание на пленума на Общинския съвет на БСП е избран съставът на Изпълнителното бюро на партията в Сливен. Председателят на съвета Деян Дечев обяви днес имената на седмината членове. Това са заместник-председателят на общинската структура Атанас Делибалтов, Корнелий Желязков, д-р Събина Петканска, Злати Златев, кметът на село Самуилово Радослав Кутийски, д-р Павлета Генчева и самият Дечев.

Съставът на бюрото е разнообразен, в него влизат представители на градските партийни структури и на структурите в населените места на общината, в бюрото е един от най-възрастните членове на партията в лицето на Злати Златев и един от най-младите д-р Павлета Генчева. „Вярвам, че за кратко време ще започнем да изпълняваме целите, които сме си поставили. Трябва да си върнем доверието на хората, а в чисто партиен план – да стабилизираме организацията" – каза Деян Дечев.

Новият Областен съвет в Сливен ще бъде формиран в периода 23-27 юли, стана ясно още днес. Тъй като, според новия устав, не може да има съвместяване на длъжностите областен председател и народен представител, съветът в Сливен ще има нов председател.

Групата съветници от БСП ще започнат консултации с останалите групи в местния парламент за избор на председател на Общинския съвет, съобщи още Деян Дечев, който е председател на групата съветници на БСП в местния парламент. Той уточни, че името на Борислав Павлов също е било споменато като евентуална кандидатура, но припомни, че Павлов е от гражданската квота на социалистите и не е партиен член.