БЧК-Стралджа срещу наркотиците
БЧК-Стралджа срещу наркотиците / сн. общински пресцентър Стралджа

„В даден момент, под въздействие на приятелска среда, любопитството или от безделие, младият човек решава, че ще опита марихуана (т.нар. трева).Само веднъж, дори само едно опъване.Но то лесно става веднъж на ден, а после и всеки ден. Ще последва изкушението и на твърдия наркотик. И ето, че вече си закачен, неусетно си се влял в редиците на наркозависимите." Това съвсем не е безобидна приказка , а реалност. Отдавна не може да се счита, че опиатите владеят младите хора от големите градове. Те вече са навсякъде, опасност от тях има и в малките населени места. Призивът на БМЧК-Стралджа бе: Внимание! От подрастващите и от възрастните!

Така доброволците се включиха в Националната АНТИСПИН кампания, съобщиха от общинския пресцентър. Чрез разпространението на листовките „Внимание! Наркотици!„ , издание на РИОКОЗ-Ямбол, младите доброволци от СОУ"П.Яворов" се опитват да привлекат вниманието на родители и деца и в борбата срещу болестта на века. Призивът „Всеки ден е АнтиСПИН ден. Бъди в час!" вече е достатъчно популярен в най-голямото общинско училище като доброволците разширяват влиянието си и в останалите учебни заведения на общината и сред населението. Както чрез пропагандните материали така и устно червенокръстците дават отговор на въпросите какво е ХИВ и СПИН, как се заразява с ХИВ, как да се предпазим от инфектиране, как се тества за ХИВ и др.

Ръководителят на БМЧК при СОУ "П.Яворов" Димитър Андонов потвърди, че за втора поредна година доброволците организират събиране на средства за деца в неравностойно положение чрез изготвените от тях коледни и новогодишни картички, които от понеделник ще се предлагат на институции и граждани, а Денка Георгиева ще участва в Коледния базар на организацията в Ямбол със свои икони.