Анти – СПИН кампания в Сливен
Анти – СПИН кампания в Сливен / netinfo

 

Информационни брошури „Прегръдката не убива. Дискриминацията – да!” ще раздават днес по главната улица на Сливен младежите на Българския червен кръст в града. Ще бъдат раздавани и Червената панделка, която е международен символ на солидарност към хората, живеещи с вируса на СПИН.

Днес ще се проведе и обучение за нови доброволци.

Кутия наречена „Lovebox“ ще бъде поставена на входа на Градската градина в Сливен. Чрез нея желаещите ще опитат поставяне на презерватив върху модел. Идеята е посветена на Световния ден за борба със СПИН – 1 декември.

Една от основните цели е да се насочи вниманието на младите хора към най-сигурното средство за предпазване от ХИВ-инфекцията, но и да ги постави в реална ситуация – да поставят презерватива на тъмно. Подобна проява е правена в по-големите градове на страната, но в Сливен ще се случи за първи път.

Организатори на проявата са доброволци от сдружение „Жажда за живот”. Те ще раздават и информационни материали и презервативи на своите връстници. Мотото на кампанията тази година е „Животът е безценен“, а презервативът струва стотинки.