АКЦИЯ „СВЕТЛИНА
АКЦИЯ „СВЕТЛИНА / netinfo

Акция "Свeтлина" започна, отнес и ще  продължава до 15 ноември. Целта е да се намалят пътно-транспортните произшествия през есенно-зимния сезон. Oт КАT сигнализират, че с намаляването на деня рязко се увеличават предпоставките за ПТП-та, предизвикани от недобрата подготовка на превозните средства за сезона.

По време на акцията ще се проверява дали автомобилът е със зимни гуми, регулирани светлини и шофира ли водачът със съобразена скорост. Първата седмица водачите ще бъдат проверявани контролно без да бъдат глобявани. Със сигнални светлини и светло отразители трябва да седвижат и превозните средства с животинска тяга, както и велосипедите.

От КАТ - Сливен че ефективен контрол ще се извършва през целия есенно-зимен сезон, като от 1 октомври до 1 март 2007 всички МПС-та трябва да се движат със запалени фарове.

От началото на годината до 10 ноември в област Сливен са регистрирани 22 053 нарушения , издадените актове за нарушение на Закона за движение по пътищата са 13 776. Това съобщи пред Дарик Николай Колев от сектор  Пътна полиция  - КАТ. Най-много фишове от общо 7 824 са издадени за неизползване на предпазни колани, а издадените актове за шофиране в нетрезво състояние са 446.