Акция „Широкообхватен контрол в Сливенска област
Акция „Широкообхватен контрол в Сливенска област / Dariknews, Архив

32 товарни автомобили и 12 автобуса са проверени при полицейска операция "Широкообхватен контрол" в Сливенска област. Операцията е проведена вчера на 16км. след село Калояново, съобщиха от Областна дирекция на МВР Сливен.

Служители на група"Пътен контрол", "Териториална полиция", "Криминална полиция" и   служители от регионална дирекция "Автомобилна администрация" за времето от 14 до 16 часа са съставили 3 акта за административни нарушения. Един е водач е санкциониран, че управлява товарен автомобил  без необходимата категория, два товарни автомобила са спрени от движение, поради липса на винетни стикери.

На 11 октомври продължават пътните проверки по линия на TISPOL. Служители на група"Пътен контрол", "Териториална полиция", "Криминална полиция" и   служители от регионална дирекция "Автомобилна администрация" ще проверяват товарни автомобили и автобуси по метода "Широкобхватен контрол". Операцията се провежда във връзка с членството на Р.България в европейската мрежа на службите на пътна полиция-TISPOL и съгласно план за провеждане на полицейски операции на територията на всички държави членки.

Ще бъде засилен контрола над товарните автомобили и автобуси, поради факта, че при възникване на тежки пътно-транспортни произшествия с участието на товарни автомобили и автобуси, последиците и броя на убитите и ранените е значително по-голям в сравнение с другите тежки пътно-транспортни произшествия.