894 деца, подпомогнати от БЧК - Сливен
894 деца, подпомогнати от БЧК - Сливен / DarikNews.bg, архив

За Коледните и новогодишните празници и през отиващата си година Областният съвет на БЧК в Сливен за пореден път положи усилия да подпомогне, зарадва и облекчи изпадналите в нужда. През декември започна  традиционната безплатна трапезария за 50 сливенски деца, която ще продължи до края на март.

От хуманитарната организация коментират, че се радват на включването в различните инициативи на много деца, младежи и отделни граждани. И тази година инициативата на Българският младежки Червен кръст в Сливен „Деца помагат на деца” привлече много участници от областта. На апела на доброволците откликнаха ръководствата на много училища, ученици и родители. Бяха подготвени коледни подаръци за деца в неравностойно положение.  За това се погрижиха учениците от училище “Васил Левски”, СОУ “Константин Константинов”, ОУ “ Панайот Хитов”, СОУ „Пею К. Яворов”, ПГЕЕ „Мария Кюри”, СОУ „Йордан Йовков”, ПГИ „проф.д-р Димитър Табаков”, ПМГ „ Добри Чинтулов”.

Доброволци от клуба на БМЧК при училище „Никола Вапцаров” в село Бяла паланка през ноември за поредна година организираха благотворителен базар в центъра на селото заедно със своите родители и учители. Събраните средства са за подаръци на приятелите им от Помощното училище „Власаки Шуманов” и от Дома за медико-социални грижи в Сливен.

Като част от  Коледната кампания на БЧК в областта бяха раздадени 200 хранителни пакета на обща стойност 2000 лева на деца в неравностойно положение. Подаръци получиха децата в Дневен център за деца с увреждания, Защитеното жилище за хора с интелектуални затруднения, Защитеното жилище за лица с интелектуални затруднения, Центъра за настаняване от семеен тип, Дома за медико-социални грижи за деца, Комплекса за социални услуги, Дома за деца лишени от родителски грижи, Преходно жилище,  Дома за деца с умствена изостаналост , фондация”Милосърдие”, Помощното училище – Сливен, деца в неравностойно положение в Твърдица, деца, настанени в Болницата за рехабилитация в Котел и детска ясла № 3.

Областният съвет на БЧК – Сливен подготви и подаръци, с които зарадва 50 деца на бежанци в Регистрационно приемателния център в село Баня и предостави значителни количества дрехи и подаръци на 300 деца в Центъра за  временно настаняване на бежанци  в Харманли.

„Общо за празниците успяхме да зарадваме 894 деца. Изказваме най-искрената си благодарност към всички, които откликнаха на празничните инициативи за подпомагане на нуждаещите се. С пожелание за здраве, късмет, благополучие и с надежда отново да бъдем заедно в действията си за по-добра участ на децата, младежите и възрастните хора, които имат нужда от нашата обща подкрепа” - ксъобщават от БЧК.