763 ампули и таблетки с допинг задържаха на Лесово
763 ампули и таблетки с допинг задържаха на Лесово / mitnici.eu

763 ампули и таблетки с допинг откриха митническите инспектори на митнически пункт Лесово в тайници на лек автомобил марка „Форд Транзит" с българска регистрация, съобщиха от Митница Бургас.

Колата е пътувала в посока от Турция за България. При извършената щателна митническа проверка на Лесово, митническите инспектори откриват 600 таблетки „Stromba stanozolol", 160 ампули „Testosterone Aqua suspension" и 3 ампули „Winstrol Depot" в тайници във фабричните кухини в предните и задни врати на автомобила. Задържаните контрабандни лекарства съдържат анаболни вещества за натрупване и оформяне на мускулна маса. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на колата- 45 -годишен български гражданин с инициали М.А.

 За последното денонощие митничарите са спрели  още четири опита за контрабандно пренасяне на алкохол и цигари на Лесово. Задържани са 2 760 къса / 138 кутии/ цигари без акцизен бандерол от марките „The King" и „Karelia" с надписи "For duty free sale only" и 398 бутилки водка и вино с молдовски бандероли.

Контрабандните цигарите са иззети от влизащи в страната от Турция два леки автомобила с българска регистрация. Недекларираният алкохол е открит в два микробуса с чуждестранна регистрация, които са пътували към Турция.