200 лева глоба за пияния мъж, който изплаши с пистолет пътници в автобус
200 лева глоба за пияния мъж, който изплаши с пистолет пътници в автобус / netinfo

Районният съд в Сливен наложи глоба от 200 лева на 40-годишния Борис Тодоров от Варна за дребно хулиганство. На 5 август, в автобус, пътуващ от Пловдив до Слънчев бряг, той извадил газов пистолет и го насочил срещу трима от пътниците, държал се непристойно и е извършил грубо нарушение на обществения ред.

Мъжът бил обезвреден от двама братя- каскадьори, които пътували в автобуса и арестуван в Сливен. Пред съда той е заявил, че съжалява за случилото се. Качил в автобуса пиян от Стара Загора, след работа, и най-вероятната причина за агресията му била умората, в съчетание с изпития алкохол. Закупил пистолета, защото имал слабост към оръжията. Освен това понякога работел като охрана в дискотека и се прибирал късно.

Пред съдията Тодоров заявил, че когато насочил пистолета към хората, пълнителят не е бил в оръжието. Според единия от полицаите, участвали в задържането му обаче, това не отговаря на истината. Пълнителя извадили двамата братя, които взели оръжието от ръцете на пияния натрапник. Пистолетът ще бъде върнат на Тодоров, реши съдът. Той има старо административно наказание за шофиране в пияно състояние.