11 спортни клуба кандидатстват по програми на спортното министерство
11 спортни клуба кандидатстват по програми на спортното министерство / Дарик Сливен, Архив

11 спортни клуба от Сливенска област кандидатстват по програми на Министерството на физическото възпитание и спорта. Финансирането е за проекти по програма „Спорт в свободното време" и „Начално обучение по вид спорт". Три от клубовете кандидатстват по първото направление, един от клубовете е подал документи по програмата „Спорт за хора с увреждания - деца в риск". Това съобщи за Дарик Николай Даков - гл. експерт към спортното министерство за областите Сливен, Ямбол и Стара Загора.

 До 10 януари 2012 година ще е ясно кои клубове са одобрени. По програмата „ "Спорт за децата в свободното време", клубовете ще работят с ученици по време на пролетната и лятната ваканция. През месец април ще бъдат сформирани три групи, които ще тренират шест пъти в седмицата. През лятото заниманията ще бъдат 30 .

По направлението „Начално обучение по вид спорт" ще се сформират отново три групи, които ще проведат занимания три пъти седмично по един час. Общо 72 ще са заниманията, като началото е първи февруари.

Основната цел на програмите е създаване на условия и възможности за участие на децата в спортни занимания, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност.