/ dariknews.bg, Деян Герговски
След вчерашното гласуване на бюджета за 2024 в Народното събрание община Силистра е получила одобрение за проекти на стойност близо 50 милиона лева. Това каза на пресконференция днес кметът Александър Сабанов.

Проектните предложения включват преустройство, реконструкция и обновяване на сградата на Младежкия дом, модернизиране на сградата на Драматичния театър "Сава Доброплодни", основен ремонт на улица "Харалампи Джамджиев", която води до индустриалната зона в града, рехабилитация на част от пътищата, които свързват населите места в общината и изграждане на инсталация за разделно събиране на отпадъци.

Близо шест млн. лева са предвидени за изготвяне на нови проекти за благоустройство на квартали и уличната мрежа в Силистра и близките села, проектиране на детски, проектиране на детски площадки и проектиране на ремонти на сградите на всички читалища в общината.

Проектирането, което сме заложили, е сериозно. Това се наложи, защото няма нито един готов проект, оставен от предишното ръководство. Започваме от нулата, но сме амбицирани да работим и да извадим общината от дупката, в която се намира. Всичките проекти, които предложихме са одобрени и са включени в бюджета на страната за 2024 г.“, каза Сабанов.

Той допълни, че до месец март следващата година всички проекти трябва да са влезли в процедура по избор на изпълнител.
Александър Леви, БТА