Златни значки за шуменските дейци на Научно-техническия съюз
Златни значки за шуменските дейци на Научно-техническия съюз / Дарик Шумен

90 години от съществуването на Научно-техническия съюз в Шумен ще бъде отбелязано с тържествено събрание в петък от 16.30 часа в залата на община Шумен. Това съобщи за Дарик Йовка Колева, председател на управителния съвет  на Дома на науката и техниката в Шумен, който е първоприемник на съюза.

По време на честването ще бъде направен преглед на дейността през годините. Очаква се поздравление да поднесе председателят на Федерацията на научно-техническите съюзи в България проф. Васил Сгурев. Сред поканените 140 гости са и дългогодишни активисти на Съюза, които ще получат за своя принос златни значки.

През последните години Дома на науката и техниката в Шумен развива дейност, свързана с повишаване квалификацията на работещи и безработни, каза Йовка Колева. Освен по проекти на "Бюрото по труда", там се провеждат и курсове, свързани със строителството, селското стопанство, както и с дейността на различни фирми от Шуменска област. Общо се работи по 21 професии с 43 специалности.  За миналата година в Шумен са проведени 53 курса с около 570 участници.