/ Община Велики Преслав
Общо 11 семейства от поканените 20 двойки от Велики Преслав, сключили брак през 1973 г., отбелязаха заедно своята златна сватба днес, в Деня на християнското семейство. Тържественото честване беше организирано от ръководството на общината, съобщиха от местната управа.  

Семействата бяха поздравени от кмета на общината инж. Янко Йорданов и от обредния служител Мариана Райкова. Пред тях те отново положиха подписи върху копия от документите за граждански брак, подписани преди 50 години. Двойките затвърдиха своята отдаденост през годините и разказаха за сватбените си приключения и вълнения. Семействата получиха като подарък копието от страниците на обредната книга, където през 1973 г. са положили подписите си, с което са дали началото на съвместния си път.

,  
Община Велики Преслав

Професионални снимки бяха направени на място, а след това - и рамкирани за спомен. Всички получиха и гравирани чаши с герба на община Велики Преслав и надпис по случай 50-годишния им семеен юбилей, посочват от общинската администрация.

,  
Община Велики Преслав

Статистиката показва, че преди 50 години в общината са сключени повече от 180 брака, 121 от семействата са били от Велики Преслав, допълват от общинската администрация.