Жителите на Лиляк, Търговищко, пак протестираха и затвориха пътя
Жителите на Лиляк, Търговищко, пак протестираха и затвориха пътя / targo.org

Въпреки, че вчера от Областната администрация в Търговище обещаха да решат проблемите им, днес жителите на село Лиляк отново излязоха на протест с искане за изграждане на околовръстен път за товарните камиони, преминаващи през селото. Те блокираха движението към Търговище, като не пропускаха камионите, превозващи материали от намиращата се близо до селото кариера.

Както Дарик съобщи, в понеделник жители на Лилак блокираха движението по главния път и поискаха спешни мерки за ограничаване движението на товарните камиони през селото. Вчера от областната администрация в Търговище обявиха, че държавата ще се опита да удовлетвори исканията на хората. От днес вече започна освежаването на маркировката и поставяне на ограничителни пътни знаци, а до края на седмицата ще бъдат изкърпени и дупките по трасето.

„Проблем има, но той не може да се реши за ден-два", каза секретарят на общината Валери Симеонов който присъства на протеста днес. Утре, четвъртък, ще заседава общинската комисия по транспорт, за да се вземат адекватни мерки.

От днес служители на КАТ и ДАИ засилват контрола, за обезопасяване на движението. Само до 13 часа бяха съставени четири акта на шофьори на товарни автомобили за различни нарушения.