Засилено полицейско присъствие по абитуриенските балове
Засилено полицейско присъствие по абитуриенските балове / netinfo
Във връзка с предстоящите абитуриентски тържества в ОД “Полиция” Шумен е създадена организация за осигуряването на добър обществен ред и безопасност на движението по пътищата. Ще бъде засилен пътния контрол край заведенията, където ще се провеждат такива тържества.

При необходимост полицейски служители ще спират движението на МПС по бул. “Славянски”, в отсечката от кръстовището с ул. “Карел Шкорпил” до кръстовището с ул. “Адам Мицкевич”. Ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие на възловите кръстовища в града, с цел недопускане задръствания на пътното движение. При необходимост движението на тези кръстовища ще бъде регулирано от полицейски служители.

Най-често нещастни случаи - пътни злополуки с абитуриенти и техни приятели, през изминалите години са ставали по време на пътувания непосредствено след абитуриентските балове. Избягването на инцидентите е отговорност на родителите, абитуриентите, техните приятели и близки, които пряко или косвено са ангажирани в тържествата.

От полицията препоръчват на зрелостниците да не забравят, че силните емоции са лош съветник и водят до загуба на чувството за предпазливост. Когато пътуват с автомобил от дома до училището, а от там до мястото на абитуриентския бал, че са с близки приятели в колата.

Непременно да бъде осигурен шофьор, който не е употребявал алкохол, може да шофира и др.