Започва работа по газификацията на яслата и градините в кв. Тракия
Започва работа по газификацията на яслата и градините в кв. Тракия / Дарик-Шумен

Започват дейностите по проект за газификация на детската ясла и градините в кв. „Тракия" в Шумен. Проектът е на обща стойност 718 000 лв., ще продължи 8 месеца, като целта е да се подмени отоплителната инсталация на детска ясла „Тракийче" и градините „Братя грим" и „Дружба". Това обясни по време на пресконференция по-рано днес Петър Димитров, ръководител на проекта. Средствата изцяло са отпуснати от финансовия механизъм от европейското икономическо пространство, което означава, че държавите „донори" не са членове на Европейския съюз.

„Проектът е насочен към енергийната ефективност. Очаква се след реализирането да се намали изхвърлянето в атмосферата на емисиите въглероден двуокис и да се спести електроенергия за около 15 000 лв. на година", поясни Димитров.

В момента текат процедурите по избор на изпълнител, а строителните работи ще се извършват през лятото, когато в яслата и градините няма да има много деца. Очакванията са новите инсталации да заработят в началото на следващия отоплителен сезон.