Задържаха пиян шофьор след гонка из Шумен
Задържаха пиян шофьор след гонка из Шумен / e-burgas.com

26-годишен шофьор от село Бяла река е бил задържан с 1,69 промила алкохол в кръвта след продължителна гонка около 4:00 часа тази нощ, информират от ОД на МВР-Шумен.

Служители от патрулен екип на сектор „Пътна полиция" извършвали обход в обслужвания от тях район. На ул. „Добруджа" в Шумен те забелязали лек автомобил „БМВ" с белгийска регистрация, който криволичи по платното. В близост до кръстовището с ул. „Съединение" подали светлинен и звуков сигнал, а при изравняване с автомобила полицейски служител със светлоотразителна палка посочил мястото, където да спре водача. След като лекият автомобил „БМВ" спрял на ул. „Съединение", пътните полицаи слезли от служебния автомобил и се насочили с цел извършване на проверка.

Водачът обаче стартирал двигателя и насочил автомобила към бул. „Ришки проход" в посока ул. „Владайско въстание". Полицейските служители докладвали в оперативната дежурна част на МВР Шумен и не след дълго чули силен шум. Веднага се отправили в посока бул. „Ришки проход". В близост до кръстовището с ул. „Владайско въстание" установили, че лекият автомобил се е ударил в метален електрически стълб, като го е съборил.

Малко след полицейските служители на място пристигнали служители от охранителна фирма. Водачът на лекия автомобил „БМВ" слязъл от превозното средство и направил опит да се отдалечи. Полицейски служител му разпоредил да не напуска мястото на инцидента и го хванал за ръката, при което мъжът му нанесъл два удара в главата с другата ръка. Въпреки отправените удари, той не го изпуснал.

След намесата на другия служител от полицейския екип и охранител мъжът е бил задържан, като са му поставени белезници. Преди поставянето им той оказал съпротива, като направил опит да нанесе удар на полицейския служител и да дърпа униформата му. Другият охранител успял да контролира четиримата пътници в автомобила, като не ги допуснал да приближат към полицейските служители и колегата му.

Установена е самоличността на водача. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.