Задържаха мъж, подавал фалшиви сигнали в полицията
Задържаха мъж, подавал фалшиви сигнали в полицията / Dariknews.bg

31-годишен мъж от село Царев брод е бил задържан, заради подадени фалшиви сигнали в полицията - информират от ОД на МВР в Шумен. Около 23.00ч. снощи  в Районно управление - Шумен е получен сигнал, че в землището на село Царев брод с лек автомобил "ВАЗ", с ремарке се извършва кражба на бали със слама. Подалият сигнала се представил само със собственото си име и заявил, че работи като охранител.

На място бил изпратен автопатрулен екип. Двама от полицейските служители обходили пеш района на масива, а третият  - с патрулката обиколил изходите му. Те не забелязали лица и автомобил в блока и около него. След това полицейските служители се отправили към Земеделския институт. Охранителите там обяснили, че не са забелязвали лица със съмнително поведение и автомобили, отговарящи на описанието. Служителите на реда провели разговор и с охранителя на кооперацията в селото, който също обяснил, че не е подавал сигнал на телефон 166 и не е забелязвал автомобил, отговарящ на описанието. По-късно отново била установена връзка с подалия сигналите на телефон 166, той обаче заблудил органите на реда за  самоличността, адреса и местопребиваването си.

При проведен пореден разговор мъжът, подал сигналите, казал, че живее в село Царев брод, държал се цинично с полицейските служител. Служителите на реда отишли в дома му в селото. Пред тях той обяснил, че не е напускал дома си вечерта на 31 юли, но същата вечер съседът му превозвал бали със слама.

Нарушителят е задържан за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство по чл. 326 от НК.