Забавя се стартът на кухнята-майка за детските градини в Търговище
Забавя се стартът на кухнята-майка за детските градини в Търговище / Борислав Курдов, архив
Забавя се стартът на кухнята-майка за детските градини в Търговище
69507
Забавя се стартът на кухнята-майка за детските градини в Търговище
  • Забавя се стартът на кухнята-майка за детските градини в Търговище

През месец октомври на миналата година в Търговище трябваше да заработи кухня-майка, който да осигури храната за всички детски градини. От бюджета на общината бяха заделени 220 000 лева, с които да бъде отремонтирана базата в Четвърто основно училище, да бъдат закупени необходимите уреди и техника, автомобилите за разнос и т.н. За съжаление обаче този проект все още не е довършен и дейността на кухнята все още не е започнала.
От зам.-кмета на Търговище Деян Дечев научихме, че в момента все още се извършват довършителни дейности - инсталират се домакинските уреди, аспирацията. Предстои да се направят и необходимите проби. „Големият проблем пред нас е, че на конкурса за обществена поръчка за закупуване на автомобилите не се яви нито един кандидат. Може би затруднението идва от това, че става дума за коли втора употреба", каза Дечев. Той обясни още, че ще се опитат първо да намерят автомобилите и тогава да обявят обществената поръчка, за да могат да бъдат сигурни, че този път ще се получи. А през това време може да върви и оборудването на автомобилите. „Надявам се ако не в началото на март, то поне в края на месеца кухнята вече да работи", каза Деян Дечев.
Надяваме се, все пак, добрата идея да бъде реализирана, защото, както каза преди време пред „Дарик" Деян Дечев: „Това е много сериозен експеримент и. Защото на ден от тази кухня ще излизат по 1200-1300 храни за сутрешна и следобедна закуска и обяд за децата на Търговище".