Внесоха предложение шуменските общински съветници също да плащат за паркиране на личните си автомобили
Внесоха предложение шуменските общински съветници също да плащат за паркиране на личните си автомобили / Дарик-Шумен, архив

Общинският съвет от АБВ-Шумен Валентин Велев внесе предложение за отпадане на правото за безплатно паркиране за местните парламентаристи в града. В докладната записка е предложено от правилника за дейността на Общински съвет - Шумен да отпаднат текстовете, които дават право на съветниците да получават безплатни абонаментни карти за платените общински паркинги.

„След като всички ползватели на общински паркинги трябва да заплащат съответната такса за ползване, не е морално общинските съветници да използват безплатни пропуски за личните си автомобили, посочва Велев. Той предлага още местните парламентаристи да гласуват нови текстове в наредбата за паркиране, съобразно които общинските съветници да се възползват от правото на преференциални цени за годишна абонамента карта, както служителите в администрацията и медиите.

Ако това стане факт съветниците ще заплащат по 120 лева за годишна карта за паркиране на всички паркинги в Шумен.

Предложението на Валентин Велев е подкрепено с подписите на още 6 местни парламентаристи, сред които и председателят на съвета проф. Борислав Беджев.