В Разград кадровите промени започнаха от НДСВ
В Разград кадровите промени започнаха от НДСВ / Радка Минчева,

52-годишен бакалавър е новият управител на "Водоснабдяване Дунав"-Разград. Красимир Стоянов работи в местното "ВиК" от 1997 г. като началник на Експлоатационен район Разград и Цар Калоян. Завършил е факултета в Сливен на Техническия университет - София.

Получил е заповедта си за назначение в петък след разговор с министъра на регоналното развитие Росен Плевналиев. Пред журналисти Стоянов заяви, че първо ще се запознае със ситуацията във "Водоснабдяване-Дунав" и ще коментира след месец вижданията си за предприятието и вероятността за увеличение на цената на водата заради скока на електричеството.

Красимир Стоянов не членува в партия, но не крие, че симпатизира на ГЕРБ.

За разлика от него предшественикът му Огнян Хинов е активист на НДСВ. Той бе в листата на жълтите за кандидат-общински съветници на последните местни избори, съпругата му пък бе в кандидат-депутатската листа тази година. Хинов работи във "Водоснабдяване - Дунав" от 1982 г., през 2003 г. бе назначен за управител.

Той е първият освободен от поста си ръководител на регионално ниво в Разградско след изборите. Самият Хинов не коментира смяната си като политическа, заяви, че е нормално министърът, като представител на държавата, която е 100% собственик на дружеството, да определи кой да го ръководи.