Успешна година за Шуменска област
Успешна година за Шуменска област / netinfo

Като успешна за областта определи изминалата 2006-та година, шуменският губернатор Красимир Костов.

Пред журналисти, на чаша вино, той посочи 3-те сфери, в които са постигнати най-добрите резултати, а именно: доброто взаимодействие с местните власти, бизнеса и териториалните звена на областна администрация;

Г-н Костов подчерта още, че през изминалата година са осъществени много важни за региона международни контакти, като тези в Москва, Истанбул и Текирдаг.

Най-големи са направените инвестиции в областта на инфраструктурата, като усвоените пари са над 40 000 000 лв. “Все още предстои много работа и ние ще продължим този темп на привличане на средства – заяви още областният управител.

Преди ден 120 000 лв.отпусна и Министерство на здравеопазването за обзавеждане на Детско отделение в Шуменската болница.

“Това, което не успяхме да постигнем, е да развием културния туризъм в областта” – заяви още Красимир Костов. По думите му, това ще бъде основен приоритет за следващата 2007-ма година. Основна задача ще бъде и усвояването на средства от европейските фондове.

Според г-н Костов по тази линия предстои да бъдат одобрени проектите за изграждането на сграда за лъчетерапия към Областния онкологичен диспансер – Шумен и проекта за изграждане на ЖП надлез в Шумен.