Трима са пострадали при взрив на газ от газова бутилка
Трима са пострадали при взрив на газ от газова бутилка / DarikNews.bg, архив

Трима души са пострадали при взрив на газ от бутилка в Опака, съобщиха от ОД на МВР в Търговище. Инцидентът е станал на 3 април по обяд. От очевидци Дарик научи, че 50-годишна жена е приготвяла обяд в кухнята на дома си, когато се е усетил мирис на газ. При отваряне на вратата към помещението последвал взрив. Освен нея са пострадали още синът й, който е на 29 години, като и момче на 7 години, което е гостувало в дома им.

Според специалистите, които са извършили оглед на местопроизшествието, газовата бутилка не се е взривила, а най-вероятно е имало изтичане и наслояване на газ в стаята, която се възпламенила при отварянето на вратата. От получилата се взривна вълна са изпочупени прозорците в дома, както и част от дограмата.

Пострадалите са с изгаряния втора степен и без опасност за живота им са приети за лечение в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои назначаване на експертизи с цел изясняване причините за инцидента.