Третият републикански шампионат по приложно колоездене започва в Търговище
Третият републикански шампионат по приложно колоездене започва в Търговище / netinfo

От 13 до 15 юни 2014 г. Търговище е домакин на третия кръг от републиканския шампионат по приложно колоездене за деца.Шампионатът е за деца велосипедисти на възраст 10-12 години и се провежда по правилата на ФИА, съобщиха от общинската администрация.

По регламент всеки отбор се състои от две момичета и два момчета и двама индивидуални състезатели.

Организатори на третия кръг са Община Търговище, СБА, ОДК, Пътна полиция, БЧК, НДД и НДПК "Младежта за безопасност на движението". Директор на съдийското ръководство е Бойко Грозданов.

По програма на 13 юни, петък, до 14 часа е пристигането на отборите в Търговище. В 16 часа е техническата конференция и проверката на документите в залата на хотел "Терра Европа", където ще бъде и решаването на индивидуалния теоретичен тест. Официалното откриване е на 14 юни, събота, от 9 часа на пл. "Независимост", при лошо време - в сп. зала "Дечко Стефанов".

Началото на състезанието е предвидено за 9.30 часа за "майсторско управление на велосипед и технически пътеки". Решаването на практически задачи е след това в ОДК - Търговище. В 14 часа е обявяването на резултатите и награждаването на победителите в залата на хотел "Терра Европа". На 15 юни за отборите, които остават, е предвидена разходка из града и посещение на културни и исторически обекти.