Школата по изкуствата в Шумен отбелязва 40-тата си годишнина с „балетни вълшебства”, концерти и изложби
Школата по изкуствата в Шумен отбелязва 40-тата си годишнина с „балетни вълшебства”, концерти и изложби / http://www.pbase.com

Обединена школа по изкуствата "Анастас Стоянов" - Шумен ще отбележи своята 40-годишнина и 60-годишнината от създаването на Музикалната школа с редица прояви, съобщи на брифинг по-рано днес директорът на ОШИ Надежда Милева.

Празничната програма стартира с ретроспективна изложба на клас по рисуване с преподавател Румен Михайлов утре. Тя ще бъде открита в 17:30 часа в Художествената галерия „Елена Карамихайлова" в града. Час по-късно ще бъде дадено началото и на празничния концерт на основната сцена на Драматично-кукления театър „Васил Друмев".

За 4 юни пък е планиран концерт на възпитаниците на Светла Денчева и Юлия Николова от Балетната школа, Школата по изкуствата и школата от НЧ „Боян Пенев. Концертът започва в 19:00 часа в концертната зала на Младежкия дом.

Проявите по повода ще продължат със Седмица на изкуствата за деца в периода между 9 и 12 юни пред грифоните срещу входа на ДКТ „Васил Друмев" и ще завършат с Годишен концерт на възпитаниците на Музикалната и Танцовата школа на 11 юни. Концертът ще се състои от 18:30 часа в зала „Проф. В. Вичева".