Семинар за доброволчеството организира библиотека „П. Стъпов - Търговище
Семинар за доброволчеството организира библиотека „П. Стъпов - Търговище / http://chitalishtesitovo.weebly.com

„Доброволчеството като кауза" е темата на двудневен семинар, на който библиотечни и читалищни работници от Търговищка област обсъждат по програма „Глобални библиотеки". Работната среща, която се провежда в комплекс „Островче", започна днес и ще продължи два дни. Във форума участват над 40 души от цялата област, представители на библиотеки, читалища, общински администрации, членове на нестопански организации от региона.

Идеята е, чрез презентации и дискусии да се обхванат всички страни на доброволчеството, да се откроят значимостта и мястото му в съвременния живот, каза организаторът и директор на регионалната библиотека „Петър Стъпов" в Търговище Росица Куцарова.

По време на форума ръководителят на Клуба на нестопанските организации в Търговище Невяна Маджарова ще представи законите за доброволчеството. Програмата на семинара предвижда още добрите практики за работа с доброволци на база своя опит да споделят Сервет Мустафова, Ренета Стоименова, Емилия Милкова и Красимира Александрова от секция „Доброволци". Предвидено е още провеждане на дискусии на теми: „Как ще продължим да бъдем доброволци" и „Прави добро, заради самото добро". Диана Якимова , координатор на проекти в клуба на НСО в областния град ще представи проект „Да си доброволец означава да ти пука".