РИОСВ издаде две наказателни постановления за 2000 лв.
РИОСВ издаде две наказателни постановления за 2000 лв. / netinfo
РИОСВ-Шумен издаде две наказателни постановления за 2000 лв. за неизпълнени предписания. Фирма от Омуртаг неправомерно изхвърля отпадъците си от производство на чехли в неработеща кариера край града. Въпреки направените предписания да спре депонирането на отпадъците, това не е направено. За същото нарушение преди месец РИОСВ издаде наказателно постановление за 2000 лв. на друг производител на чехли в Омуртаг и теренът на кариерата беше почистен.

2 000 лв. е сумата на наказателното постановление и за шуменска фирма, която не е спазила изискванията по Наредбата за опаковките и по отношение на използваните химични вещества. 10 340 лв е общата стойност на издадените от РИОСВ наказателени поставления през септември и октомври.

Продължават проверките по бензиностанциите в Шуменска и Тръговищка област за наличие на задължителното оборудване за улавяне и задържане на бензиновите пари. Инсталаците са необходими за ограничаване на емисиите на летливи органични съединения при товарене и разтоварване на бензини. За липса на оборудване с 200 лв. е глобен собственика на бензиноостанция в с.Крепча. При повторна проверка, експертите на РИОСВ установиха, че е започнала подготовка за монтиране на съоръжението съгласно техническите изисквания.