Реорганизират движението в Шумен заради колоездачната обиколка на България
Реорганизират движението в Шумен заради колоездачната обиколка на България / Дарик-Шумен, архив

61-та Международна колоездачна обиколка на България ще премине през Шумен на 14 и 15 септември. Очаква се колоната да пристигне утре около 18,00 ч. пред сградата на общината. От 18, 30 ч. до 19:00 ч. ще протече церемонията по връчване на премиите от етапа. Участниците ще бъдат приветствани от зам.-кмета по култура и образование Живка Тонева, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Колоездачната обиколка ще влезе в Шумен през Пети колометър и ще премине по ул. „Марица", ул. „Васил Друмев", бул. „Симеон Велики", ул. „Алеко Константинов" и по бул. „Славянски" ще стигне до сградата на общината. В 14:00 ч. в събота колоездачите тръгват от паркинга пред сградата на община Шумен по маршрут към Добрич.

Във връзка с осигуряването на безопасно преминаване на колоната и сигурност на гражданите кметът Красимир Костов е издал заповед за въвеждане временна организация на движение.

От 15.00 ч. до 19.00 ч. в петък и от 10.00 ч. до 14.00 ч. в събота ще бъде спряно движението на автомобили по бул. „Славянски" от ул. „К. Шкорпил" до ул. „А. Мицкевич". Разпоредено е паркингът пред Община Шумен, в частта си от ДНА до ДКТ „В. Друмев", да бъде освободен от паркирани автомобили за времето от 14.00 ч. до 19.00 ч. в петък/ и от 10.00 ч. до 14.00 ч. в събота.

От общинското предприятие „Паркинги, гаражи и благоустройство" ще монтират пътните знаци, указващи временната организация на движението.