Ремонт Първо основно Търговище
Ремонт Първо основно Търговище / Борислав Курдов
„Училището ще отвори врати на 15 септември”, убеден е директорът Димитър Алексиев
Ремонт Първо основно Търговище
96996
Ремонт Първо основно Търговище
  • Ремонт Първо основно Търговище
В срок се извършват строително-ремонтните дейности в сградата на Първо основно училище „Христо Ботев” в Търговище, заявиха на пресконференция представители на ангажираните институции. Тук, на самия строителен обект, за нарочната среща бяха дошли управителят на фирмата-изпълнител на ремонта инж. Тошко Райчев, директорът на учебното заведение Димитър Алексиев и Никола Станчев, който е ръководител на проекта.

Ремонтът на най-голямото основно училище в областния град се реализира по ОП „Региони в растеж", като първата копка на обекта бе през месец октомври 2017 г. По същия проект се извършва обновяване и модернизиране и на детските градини „Снежанка" и „Приказка", както и на детска ясла „Първи юни

„Правим всичко възможно, за да може училището да отвори врати за първия учебен ден – 15 септември”, заяви инж. Тошко Райчев. Към момента се извършва укрепване на стените на обекта, което се очаква да приключи до края на месеца. Извършват се и тенекеджийските работи, поставят се улуци. Стана ясно, че във вътрешната част на двора, все още не са извършени демонтажните и възстановителните работи по покрива, които се очаква да бъдат приключени до 10 май.

Изграждането на двете нови пристройки – санитарните възли и асансьора, също закъснява, като се очаква грубият им строеж да приключи до 19 май, което няма да бъде проблем за пуска на обекта, уверени са от фирмата-изпълнител на ремонта.

Предстои още да се изпълнят дейностите по вертикалната планировка на двора на училището, както и озеленяването му, коментира и инж. Райчев. Около 10 май се очаква да започне и топлоизолацията на сградата и до юли оформянето на фасадата да бъде приключено.

Във вътрешността на училището кипи усилна и отговорна работа. Всички дъсчени подове са били премахнати, наново са лети плочи, извършено е сериозно укрепване на стените, като в момента се осъществява тяхното вкоравяване, за да могат да издържат на земетръс.

Ремонтът на училището предизвика силен обществен интерес. Тук се обучават близо хиляда деца, чийто учебно-възпитателен процес за настоящата година се осъществява в сградата на Трето ОУ в града. В различните строително-монтажни работи ще бъдат вложени общо 2 858 000 лв., а за обзавеждане и оборудване – още около 1 млн. лв.

Повече информация може да чуете от директора на училището Димитър Алексиев в приложения аудио файл

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари