Ремонтни дейности се извършват по няколко пътни отсечки в Шуменско
Ремонтни дейности се извършват по няколко пътни отсечки в Шуменско / netinfo

Извършват се ремонтни дейности по пътя Секулово - Нови пазар от км 38 до км 42, в ляво и дясно, съобщиха за Дарик от пресцентъра на „Областно пътно управление" - Шумен. Дейностите се извършват по програмата за текущи ремонти и поддържане. На автомагистрала „Хемус" в участъка между село Макак и град Каспичан се извършва оборка, маркировка и машинно косене под мантинелите.

Изчистват се храсти  и се косят тревни площи в сервитута и на пътя в района между селата Кюлевча и Мадара и на пътя между Смядово и с. Веселиново. Целта е предотвратяване на условията за създаване на пожароопасни места в обхвата на републиканската пътна мрежа в област Шумен.

Приоритетно ще се работи по полагане на осеви линии и маркировка на пътни участъци, където има спешна нужда от подновяване, с цел превенция на пътно транспортни произшествия.

Апелираме към водачите на моторни превозни средства да преминават през участъците с повишено внимание, спазвайки поставената сигнализация и указанията на регулировчиците, допълват от управлението.