Представят спектакъла „Оттука започва България” на камерна сцена в театъра
Представят спектакъла „Оттука започва България” на камерна сцена в театъра / netinfo

Авторският вербатим спектакъл „Оттука започва България" ще бъде представен в 19:00 часа на 29 септември на камерна сцена в ДКТ „Васил Друмев"-Шумен.

Първото му представяне пред публика беше през месец май в рамките на XXIV -то издание на Международен фестивал „Друмеви театрални празници НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА" Шумен 2015. Режисурата и композицията на спектакъла са дело на режисьорката Неда Соколовска, която има редица театрални проекти зад гърба си, сред които са „Майките", „Невидимите №3 Дом", „Яце форкаш", а съвсем наскоро се състоя и премиерата на нейния най-нов театрален проект „Под вода" ("Underwater"), съвместно с американската театрална компания Built for Collapse и режисьора Саназ Гажарахими (САЩ).

Спектакълът „Оттука започва България" е създаден от разказите на шуменци и хора от региона. Той представя живота и спомените на жителите на Шумен и околността такива, каквито са били вчера и са днес. Сценичната среда е оформена от Неда Соколовска и сценографката Диляна Асенова. В разнообразни превъплъщения ще може да видите актьорите от трупата на театъра - Валентин Ченков, Димитър Атанасов, Мария Григорова, Милен Димитров, Стефани Лечева, както и гост актрисата Василия Дребова.

Разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра.