Постоянен арест за тримата шуменци, задържани за разпространение на наркотици
Постоянен арест за тримата шуменци, задържани за разпространение на наркотици / netinfo

Шуменският окръжен съд остави за постоянно в ареста тримата шуемнци, задържани на 4 февруари за притежание и разпространение на наркотици. Заседанията по разглеждане на мерките за неотклонение започнаха с това на 29-годишният Веселин Борисов. Прокуратурата поясни, че са събрани категорични и достатъчни доказателства, които потвърждават обвинението, че Борисов е притежавал и рапространявал марихуана. При обиск, в деня на задържането, в дома му са открити около 300 гр. тревна маса, реагирала при полеви наркотест, като канабис. Мъжът е опитал да скрие наркотика в кутия от прах за пране, стана ясно още по време на съдебното заседание. Обвинението поясни, че са налице и свидетелски показания, че Веселин е продавал марихуана дори в района на Трето основно училище в Шумен. Според прокурорът на лице е и реална опасност Борисов да се укрие или извърши и друго престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение. Защитата на 29-годишния мъж, изтъкна факта, че той има дете и се грижи за болната баба на жената, с която живее на семейни начала. Адвокатът посочи и чистото съдебно минало на Веселин и поиска по-лека мярка. Магистратите обаче счетоха, че са на лице всички обстаятелства посочени от обвинеито и доказващи вината на шуменеца и постановиха постоянен арест.

Постоянен арест за тримата шуменци, задържани за разпространение на наркотици
netinfo


Живко Александров-Кабака се е опитал да избяга от служителите на реда, преди да бъде задържан, разкри прокуратурата по време на заседанието по разглеждане на мярката на 31-годишния шуменец. Бягайки от полицаите той е изхвърлил и пакетчета с тревиста маса, която тепърва ще бъде изследвана. Обвинението посочи, че има достатъчно събрани доказателства, че Александров е изградил структура с цел разпространение на марихуана в града - механизъм работещ от години. Адвокатът оспори твърденията на обвинението, като заяви, че няма никакви доказатслтва показващи, че Александров разпространява наркоритици и посочи, че той няма намерение да се укрива или извърши ново престъпление. Съдът обаче постанови най-тежката мярка „задържане под стража".

Постоянен арест за тримата шуменци, задържани за разпространение на наркотици
netinfo


Последен в съдебната зала влезе Владимир Паунов, който днес навършва 25 години. Пред магистратите той посочи, че съзнава извършената от него грешка и заяви, че ще се промени към по-добро. Обвинението поясни, че в нощта на задържането му полицаите открили във Владимир едно пакетче с марихуана, а при последвалия обиск в дома му още около 40 дози. Събрани са и свидетелски показания, в подкрепа на тезата на прокуратурата, че Паунов продава наркотични вещества. Защитникът на младия шуменец също оспори твърденията на прокурора, посочи че клиентът му е с чисто досие и пожела по-лека мярка. От съдията Паунов получи пожелание за здраве, по повод рождения си ден, но и постановление за постоянен арест. И тримата обвиняеми заяиха, че намерената в тях марихуана е за лична употреба, но съдът взе под внимение твърдението, че големите количества, които са открити са били съхранявани с цел продажба.

Постановленията на Окръжния съд не са окончателни и могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд - Варна.