Популяризират кампанията „Бъди инфо на КНСБ
Популяризират кампанията „Бъди инфо на КНСБ / http://www.knsb-bg.org

Започна кампания за популяризирането на кампанията на КНСБ „Бъди инфо" в четири предприятия в Търговищка област. Това съобщи председателят на синдикалната организация Бисерка Боянова.

Националната кампания „Бъди инфо" цели подпомагане на работници и служители, изправени пред предизвикателствата на съвременния трудов пазар, уточни изпълнителният секретар по колективното трудово договаряне Николай Недев. Кампанията е във връзка с Директива 2012/2014 на Европейския парламент и съвет, която установява обща рамка за информиране и консултиране на работниците в ЕС. За период от пет месеца ще бъдат посетени предприятия в цялата страна с над 50 работници, уточниха от синдиката.

Пред синдикални членове от областта са били представени три нови проекта на КНСБ. Става дума за фонд за безплатно съдебно представителство и адвокатска защита на синдикални членове; за обезщетение на членове на КНСБ с три работни заплати, ако загубят работата си и за осигуряване на достъп до национално взаимно-спомагателна каса с 27 поделения в цялата страна. Според Нанков, с тези три продукта се цели осигуряване на по-висока степен на защита и увереност на синдикалните членове.