Петър Атанасов категорично напуска ръководството на СДС-Шумен
Петър Атанасов категорично напуска ръководството на СДС-Шумен / netinfo
„Доброволно ще си подам оставката като областен лидер на СДС-Шумен в понеделник, когато ще се проведе извънредно заседание на партията”. Това заяви в интервю за Дарик Петър Атанасов, който бе обявен за бивш агент на ДС. Областният лидер на сините допълни, че ще направи тази стъпка заради партията, с цел да не бъде петнено нейното име, но ще остане член на СДС.

„Нямам намерение да напускам поста си като общински съветник, тъй като мен са ме избрали хората”, заяви Атанасов, във връзка с коментар на общинския председател на ДСБ-Шумен Васил Тодоров, който заяви, че е въпрос на морал той да се оттегли от местния парламент. Все още не е ясно какво ще бъде бъдещето на Коалиция „За Шумен” и дали тя може да се разпадне, това ще бъде обсъдено на последваща среща между СДС и ДСБ.

Пред Дарик Петър Атанасов уточни, че ще поиска официален документ от служба Военна полиция и ВКР към Министерството на отбраната за това, че е бил агент. По думите му, той дори е упоменат като все още действащ агент. Атанасов уточни, че няма данни да е подписвал декларация, с която да е дал съгласие да бъде сътрудник. „Не съм получавал никакви възнаграждения и няма никакви информационни носители, свързани с моето име, това просто не е вярно”- допълни още той.

Цялото интервю с Петър Атанасов може да чуете в прикачения файл: