Откриха нова група в детската градина в село Ивански
Откриха нова група в детската градина в село Ивански / снимки: Община Шумен - пресцентър

Нова, трета група, в детската градина „Снежанка" в село Ивански бе открита днес от кмета на Община Шумен Красимир Костов и директора на градината Румяна Атанасова. Тя ще носи името „Мечо Пух" - един от любимите герои на децата, информират от пресцентъра на местната администарция.

На тържеството присъстваха още зам.-кметът по култура и оразование Живка Тонева, председателят на просветната комисия към Общинския съвет Русанка Петрова, кметът на селото Валери Вълчев, директори на шуменски детски градини и училища, много родители.

„Днес е хубав празник, защото откриваме разширението на детска градина „Снежанка". Радостно е, че градината в с. Ивански вече има нови 22 „снежанки", каза Красимир Костов при откриването. Той заяви, че Общината ще продължи да работи активно за осигуряване на добри условия за възпитание и обучение на децата в детските градини както в града, така и в селата и пожела успех на учителите и децата. Шуменският градоначалник подари на малчуганите комплекти детски играчки.

Откриха нова група в детската градина в село Ивански
netinfo

За основния ремонт на помещенията Община Шумен вложи 20 000 лв., а за новото обзавеждане - близо 5000 лв.

Градината в Ивански е открита през 1975 г., а през 1985 г. е построено допълнителното крило. „Едва сега, обаче, детското заведение посещават 72 деца и градината работи с пълен капацитет", каза директорката на градината. Тя подчерта, че благодарение на Община Шумен децата на с. Ивански имат най-хубавата, най слънчевата, най уютната детска гладина.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Атанасий от храма в Смядово, а децата демонстрираха пред гостите своите умения както в художествената гимнастика, така и във фолклорното изкуство.

Детската градина работи и по европейски проекти. Неотдавна приключи реализацията на проекта „Грижа за всички ученици", а в момента изпълняват проект „Училищен плод", чрез който се осигуряват допълнително плодове за децата, извън стандартното меню.

Откриха нова група в детската градина в село Ивански
netinfo