Обреден дом става общинско предприятие от 1 юли
Обреден дом става общинско предприятие от 1 юли / netinfo
Общинското търговско дружество „Обреден дом” да бъде преобразувано в общинско предприятие от 1 юли тази година, това решиха местните парламентаристи на сесия днес в Шумен.

Беше прието предложението да се открие производство по ликвидация на дружеството като със същия предмет на дейност да се създаде общинско предприятие. На сесията бе гласувано още ликвидаторът на дружеството да внесе в общинския съвет първоначален ликвидационен баланс.

Съветниците приеха и анализ за дейността на общинските търговски дружества. От анализа става ясно, че само „Общински пазари” и „Общински жилища и имоти” са в състояние да формират собствен ресурс и имат потенциал да се развиват. Останалите търговски дружества не разполагат с материални и финансови ресурси за развитие на бизнеса и няма предпоставки за запазване на функционирането им по формата на търговски дружества.

В докладната записка, свързана с анализа, е записано, че е целесъобразно „Паркинги и гаражи„ и „Обреден дом” да се преобразуват в общински предприятия, а за „Общински медиен център” да се търси начин за привличане на частен капитал.