Областният управител ще помага за подобряване на условията за тренировка на Силвия Дънекова
Областният управител ще помага за подобряване на условията за тренировка на Силвия Дънекова / netinfo

Областният управител а Шумен Венцислав Венков ще помага за подобряване на условията за тренировка на лекоатлетката от Нови пазар Силвия Дънекова. По-рано днес губернаторът и именитата спортистка са провели среща, на която са присъствали още треньорът на Дънекова Елена Василева и председателят на Спортен клуб по лека атлетика „Нови пазар"- Ленин Пенев,. Те са обсъдили битовите проблеми за подобряване условията за подготовка.

Венцислав Венков се е ангажирал да постави пред ръководството на Министерството на вътрешните работи въпроса за възможността Силвия Дънекова да продължи подготовката си в Центъра за бойно приложен спорт към МВР, където се готвят заедно с Ивет Лалова. Това ще позволи на известната състезателка да се подготвя без проблеми за предстоящото през 2014 година Европейско първенство по лека атлетика в Цюрих и за голямата си цел - Олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро.
Областният управител е заявил още, че са водени разговори с Фикрет Индже за материална подкрепа за подготовката на Силвия Дънекова от страна на „Алкомет" АД. Да продължи да подпомага състезателката се е ангажирал и бившият областен управител Димитър Александров чрез фирма „Ал и Ко". Подкрепа Силвия Дънекова получава и от община Нови пазар.

И други фирми от региона да подкрепят известната спортистка призова областният управител, който поздрави Силвия Дънекова за постиженията и подчерта, че тя е най-успешният спортист от Шуменска област през последните години.

Силвия Дънекова, която е състезател на спортен клуб по лека атлетика"Нови пазар" е рекордьорка на България в дисциплината 3 000 метра стипълчейз. Тази година на Световното първенство по лека атлетика през август в Москва тя се класира за финалното бягане в дисциплината и това е най-силното й представяне на голям спортен форум. През 2012 година тя стигна до финал и на Европейското първенство в Хелзинки.