Областният управител на Шумен ще вземе участие Международна конференция
Областният управител на Шумен ще вземе участие Международна конференция / netinfo
На 1 и 2 октомври областният управител Тодор Тодоров ще вземе участие в Международната конференция “Реформа и иновации в публичната администрация. Европейският опит в областта на електронното правителство”. Тя ще се проведе в Резиденция “Бояна”, София.

Събитието се организира от Министерството на държавната администрация и административната реформа съвместно с Министерството на публичната администрация и иновациите на Италия и в партньорство с “EuroSpase”.

Участие в конференцията ще вземат представители на организации и институции, ангажирани с процеса на въвеждане и развитие на електронното правителство – политици, изследователи, представители на Европейската комисия и на институции от държавите членки, представители на бизнеса.

Основни теми, които ще се разискват са: “Нормативната база – необходимо условие за успешна реформа и подобряване на електронното управление”, “Бъдещето на Геоинформационните технологии за развитието на е-правителство”, “реформа и иновации в публичната администрация”, “Интерфейс – ключ към вътрешно административния обмен на документи” и др.

Конференцията има за цел да очертае мястото на електронното управление в администрацията на държавите членки на ЕС, да представи основните проекти в областта на електронното правителство в България, да стимулира сътрудничеството между отговорните институции, както и да представи утвърдени добри практики в областта.