Не приеха междинната оценка за изпълнението на Стратегията за развитие на социалните услуги в област Шумен
Не приеха междинната оценка за изпълнението на Стратегията за развитие на социалните услуги в област Шумен / Дарик-Шумен, архив

Междинната оценка за изпълнението на Стратегията за развитие на социалните услуги в област Шумен 2011-2016 г. не беше приета и беше върната за доработване. Това се случи по време на заседание на Звеното за мониторинг и оценка на стратегията под председателството на заместник-областния управител Даниела Миронова. По предложение на заместник-областния управител документът беше върнат за доработване и допълнение, което общините трябва да направят в срок до 10 януари 2014 година. Не всички общини са отчели работата си по дейности и основни програми, по които работят, каза Даниела Миронова. По думите й това, което е представено от администрациите като свършена работа, не е достатъчно и не може да бъде дадена обобщена и точна оценка на свършеното в общините, а същевременно е и пречка да се направят адекватни изводи за заложеното за следващите три години.

Заместник-областният управител коментира още, че подготовката на такъв документ, какъвто е стратегията, изисква компетентна работа и администрациите по места би трябвало да помислят за квалификацията на хората, които работят в тази сфера, както и съвместната работа между различните институции да бъде в по-тясна връзка.

Даниела Миронова благодари на общините Шумен, Каспичан и Смядово, които задълбочено и отговорно са подходили и са представили пълна информация и апелира към останалите да направят същото.