Наказателни постановления за 12 500 лв. издаде РИОСВ
Наказателни постановления за 12 500 лв. издаде РИОСВ / netinfo
Наказателни постановления на стойност 12 500 лв. е издала Регионалната инспекция по окoлна среда и води. Сумата е три пъти по-висока спрямо май месец.

За неизпълнениe на предписания, дадени при предходна проверка, с 3000 лв. е глобено дружеството “Агротехремонт – 61” АД Попово. Обектът работи без необходимите документи за дейности с отпадъците, не се води отчетността, която е задължителна по Закона за управление на отпадъците.

При провека в свинекомплекс в с. Алваново е установено, че обектът има капацитет за отглеждане на 1500 животни, но не са подадени документи за издаване на комплексно разрешително. Според Закона за опазване на околната среда комплексното разрешително е задължително за обекти с над 750 животни. За нарушението РИОСВ - Шумен е издала на ЕТ “Агроелит-Митов –Божидар Митов” наказателно постановление за 2000 лв.

Глоба от 1500 лв. e наложена на "РОКА България" АД - Каспичан за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци и утайки на терен, който подлежи на рекултивация.

Експертите на РИОСВ Шумен са извършили общо 87 проверки на територията на Шуменска и Търговищка област. Проверени са 15 билкозаготвителни пунктове, като е установено, че в три от случаите те работят без необходимите документи за дейност. Съставени са общо 8 акта за нарушения от административен характер.