Мустафа Карадайъ: „Търговище е модел за заедност и мултикултурализъм
Мустафа Карадайъ: „Търговище е модел за заедност и мултикултурализъм / Борислав Курдов
Мустафа Карадайъ: „Търговище е модел за заедност и мултикултурализъм"
88334
Мустафа Карадайъ: „Търговище е модел за заедност и мултикултурализъм"
  • Мустафа Карадайъ: „Търговище е модел за заедност и мултикултурализъм"

„Търговище е модел за заедност и мултикултурализъм.Търговище и регионът са пример за толерантност и това контрастира с липсата на единение на централно ниво. Затова ангажимент на ДПС е да пренесем моделът на Търговище не само на централно ниво, но и на европейско". Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на традиционния събор в местността Баба Конду край Търговище.
Тук се събраха десетки хиляди мюсюлмани от Североизточна България и цялата страна, както и гости от Турция. Съборът бе съпътстван от богата музикално-артистична програма.

 

 


В словото си Мустафа Карадайъ заяви, че „участието на фашисти и националисти в управлението на страната не е редно и не предвещава нищо добро". Затова „Ние от Движението за права и свободи ще носим отговорността да кажем кой ще бъде следващия президент на България. Той трябва да бъде демократ и обединител на нацията. Да бъде президент на всички, на целия народ", каза Карадайъ и заяви категорично, че „непотърсена подкрепа ДПС няма да даде".
Депутатът от Търговище д-р Тунчер Кърджалиев, който е и зам. Председател на парламентарната група на ДПС заяви, че „в момента Европа и светът изживяват най-чудовищната криза на човечността след Втората световна война". Той също подчерта, че в Търговище съществува, изграден е „модъл на общество на толерантните хора, където през годините не е допуснато да има разрив между хора с различна етническа принадлежност".
Пред насъбралото се множество говориха още лидери на Движението за права и свободи, кметове на общини, депутати и други.