Матурите да бъдат пробни настояват от ЕНП. Учреден бе клуб на партията в Търговище
Матурите да бъдат пробни настояват от ЕНП. Учреден бе клуб на партията в Търговище / Диляна Стойчева
На утрешното заседание на Комисията по образование ще бъде внесено предложение матурите за випуск 2008 тази година да бъдат пробни. Това каза пред журналисти в Търговище независимият депутат и председател на Единна народна партия – Мария Капон . Това означава по избор всички ученици да решат ще ползват ли оценката си от зрелостните изпити или не, поясни тя. “Считаме, че България не е подготвена. Настояваме за пробен период. Приветстваме, че има решимост за матури, но трябва да има истинско въвеждане на този законопроект”- каза още тя.

Единна народна партия учреди местен клуб в Търговище. По този повод нейният председател Мария Капон, заместник-председателят на партията Владимир Зиновиев и координатора на клуба на ЕНП в Търговище Стилиян Станев се срещнаха с журналисти.

“ЕНП се обявява за икономически растеж, социална солидарност и национална идентификация. ЕНП ще работи като „колеж от лидери” - потвърди Мария Капон. Местната структура ще се стреми да спечели доверие в дясното пространство, където в момента няма сериозни партии в града, според Стилиян Станев. “Никога в Търговище дясната опозиция не е вземала един мандат. Това е падението на партиите на прехода.” – каза той.

Предстои създаването на приемна за граждани, там ще се дава безплатна информация по европейските фондове, стана ясно още на срещата.

“Не вярвам на Националният статистически институт, който дава инфлация за април 0,9%” – каза по-късно в разговора Мария Капон и добави– “Когато Министерство на финансите назначава Националния статистически институт, може да си назначи и инфлацията. В България пазарна икономика няма, така че всяка инфлация е назначена, факт е обаче, че има увеличение на тока и всички горива. Инфлацията е над 20%.”