Лютфи Местан поиска годишнината от възродителния процес да се отбелязва с държавен протокол
Лютфи Местан поиска годишнината от възродителния процес да се отбелязва с държавен протокол / netinfo

Отбелязването на годишнините от майските събития от възродителния процес да става с държавен протокол, за това ще настояват от Движението за права и свободи. По време на митинг в памет на жертвите днес, в каолиновското село Пристое, лидерът на ДПС Лютфи Местан заяви, че тези годишнини трябва да бъдат отбелязвани от всички политически партии. „Ще настояваме тези събития да се отбелязват с държавен протокол, защото тези братя и сестри загинаха не само за правата и свободите, те загинаха за свободата на България", каза още той.

Председателят на ДПС коментира и скандалът с подслушванията, той заяви, че трябва да има повдигнато обвинение за извършени престъпления срещу Цветан Цветанов. Той призова бившия вицепремиер да се откаже от имунитета си, като по този начин улесни  прокуратурата да проведе реално и пълно разследване на скандала с използването на СРС-та.

„Компроматите не са стил на нашата предизборна кампания, но ако става въпрос за реални факти, чрез които властта е уличена в тежки престъпления, в това число и корупция, не можем да останем безучастни", допълни Местан, прогнозирайки, че предстоят още разкрития, които обаче щели да бъдат вътрешни разкрития на ГЕРБ.

Лютфи Местан поиска годишнината от възродителния процес да се отбелязва с държавен протокол
netinfo

На митинга в с. Пристое бе предствена и кандидат-депутатската листа на партията за Шуменския многомандатен избирателен регион, водена от Христо Бисеров. „Нека на 12 да покажем и докажем, че политиката се прави с доброта и грижовност, политика с насилие не се прави - такава политика е временна", заяви той. По думите му, насилниците трябва да бъдат свалени от власт, а с доброта и грижовност да управляват демократичните партии.

Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов призова привържениците на ДПС, на 12 май да дадат първите стъпки за свалянето на режима на Бойко Борисов. „Този режим ще го запомним с хилядите фалирали фирми, с хората останали без работа, с живите факли, ще го запомним с Цецогейт, с глада и мизерията", каза още той.

Областният лидер на ДПС в Шуменско Нуридин Исмаил заяви, че ДПС се нуждае от успех на 12 май. „От такъв успех има нужда България, защото в тази страна демокрацията наистина трябва да се възстанови", каза още той.

Сред официалните гости на митинга, освен политическото ръководство на ДПС и кандидатите за народни представители от област Шумен, беше и кметът на община Авджилар, Турция Мустафа Дерменджи, певецът Орхан Мурад и други.