Кънчо Филипов: Партиите трябва да се съобразяват с мнението на мълчаливото мнозинство
Кънчо Филипов: Партиите трябва да се съобразяват с мнението на мълчаливото мнозинство / Борислав Курдов

Партиите, освен с виковете и крясъците от улицата, трябва да се съобразяват с мнението на мълчаливото мнозинство. Това каза на пресконференция днес в Търговище председателят на партия ЛИДЕР Кънчо Филипов. Според него това са хората, които работят и носят благоденствието на страната.

В областния град Филипов обяви, че политическа партия ЛИДЕР, заедно със своя партньор - Национален идеал за единство /НИЕ/, ще работят за тази част от обществото - за заетите в малкия и средния бизнес. Затова от ЛИДЕР смятат, че съживяването на икономиката на Българя трябва да се превърне в национален приоритет. Партията ще предложи в следващия парламент, да бъде приет Дългосрочен национален надпартиен икономически план. Според Филипов, този план трябва да е дългосрочен - за 10-годишен период, и да е приет с консенсус, за да е устойчив във времето.

В Търговище Кънчо Филипов засегна и проблеми, свързани с цената на електрическата енергия, която стана обект на национално недоволство. Според партията те не произхождат от цената на тока, а от ниските доходи и обедняването на населението. „Високата цена на тока се дължи на умишлени и неумишлени грешни управленски решение на всички правителства от 1997 г. до днес", каза още председателят на партия ЛИДЕР.