Концерт - матине на Арсмузика - Шумен
Концерт - матине на Арсмузика - Шумен / netinfo
Първият за тази година концерт - матине "Магия тайнствена" на колегиума за камерна музика "АРСМУЗИКА ШУМЕН" ще се състои на 8 март (събота) от 11 часа в залата на художествена галерия "Елена Карамихайлова".

Художествен ръководител и диригент на колегиума е гл.ас. Юлияна Панова – преподавател по дирижиране в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”, а в него участват 20 музиканти - преподаватели и студенти в специалността “Педагогика на обучението по музика” на университета, оркестранти от Държавна филхармония Шумен и преподаватели по музика в средните училища в Шумен.

В съботния концерт, подарък по случай празника от формацията за всички меломани, са включени творби от Джакомо Пучини, които ще бъдат част и от предстоящата премиера през месец април на програмата “На крилете на музиката”, посветена на 150 години от рождението на великия италиански композитор, в рамките на концертния цикъл “Европейско музикално наследство”.

Ще бъдат изпълнени и произведения на Парашкев Хаджиев, Асен Карастоянов, Добри Христов, Йосиф Цанков и Франческо Сартори. Солисти ще бъдат възпитаниците на шуменския университет Пролет Пенчева и Димитър Димитров, както и Теодора Димитрова.