Изписаха от болницата децата от Исперих
Изписаха от болницата децата от Исперих / Радка Минчева
Изписаха от болницата децата от Исперих
37353
Изписаха от болницата децата от Исперих
  • Изписаха от болницата децата от Исперих

33 от общо 34-те деца от Исперих, който пострадаха от епидемичен взрив в средата на седмицата, днес бяха изписани от инфекциозно отделение на разградската болница. За лечение остана само едно момче, което бе прието последно и още не са излезли изследванията му.

Последните резултати на пациентите отрекоха и версията за салмонелоза - уточниха от лечебното заведение.

Част от децата бяха изведени от болницата от родителите си, а други - от училищния автобус на ОУ"Васил Априлов", с който пред лечебното заведение пристигна и директорката на школото Екатерина Великова. Тя обясни, че децата имат училищни застраховки и родителите  ще бъдат насочени към застрахователя да получат обезщетение за болничното лечение на учениците. Средствата се определят според епикризите, представени пред експертите на застрахователите.

Част от родителите се заканиха да търсят обезщетение и по съдебен път, а други изразиха съмнение, че ще се стигне до съд и се радваха, че всичко е приключило благополучно.

Ще припомня, че късно снощи от РИОКОЗ-Разград обявиха като най-вероятна причина за заразата със симптоми - гадене, повръщате и главоболие - превишаване концентрацията на дезинфектанти в чешмяната вода. От водоснабдителното дружество признаха, че са хлорирали водата, но бяха категорични, че това е било в горната граница на нормативните изисквания. Повод за пречистване на системата бил сигнал за разлив до помпената станция „Драгомъж" на торови маси от лагуната на близка кравеферма. Животновъдното стопанство е собственост на бившия кмет и настоящ общински лидер на ДПС Гюнай Хюсмен.

 

Изписаха от болницата децата от Исперих
netinfo