Избраха Петър Атанасов за председател на областното настоятелство на „Обединени земеделци
Избраха Петър Атанасов за председател на областното настоятелство на „Обединени земеделци / Dariknews.bg

Петър Атанасов беше избран за председател на областното настоятелство на „Обединени земеделци" в Шумен. Това стана днес по време на отчетно - изборна областна конференция в Шумен. За зам.-председател беше избран д-р Емил Илиев, а за секретар-касиер Петинка Михайлова. По време на заседанието членовете на областната структура на партията издигнаха и кандидатурата на Петя Ставрева за поста председател на „Обединени земеделци". Партията ще проведе свой конгрес на 26 март. 60 на 100 от областните конференции в страната вече са проведени, стана ясно по време на пресконференция по-рано днес. До момента е издигната и още една кандидатура за председател на „Обединени земеделци", тази на Илчо Илиев.

„За нас като земеделска организация развитието на агро сектора и селските региони е един от основните приоритети, заяви Петя Ставрева член на Постоянното присъствие на партията, която беше в Шумен. По думите й в България обаче продължава да има проблеми с изоставането на селските региони, с  недостатъчното средства, които стигат до българските села.  Тя добави, че е силно обезпокоена от  данните, които партията получава, че много от сега регистрираните земеделски производители няма да се регистрират през тази година, заради увеличаването на данъчната тежест. „Ние смятаме, че едно от условията България да преодолее тежката икономическа криза е възраждането на агро сектора и по-сериозната национална и европейска подкрепа към хората, които са ангажирани с производство", каза още Ставрева.

Данъчното облагане, което сега налага ГЕРБ е убийствено за земеделските производители, добави заместник-председателят на партията Моньо Христов, който също беше в града.