Институциите в Шуменско в готовност за очакваните снеговалежи
Институциите в Шуменско в готовност за очакваните снеговалежи / Sofia Photo Agency, архив

Институциите и пътно-почистващите фирми са в готовност за работа при усложняване на зимната обстановка през следващите дни. Това стана ясно на работна среща днес при областния управител Венцислав Венков, в която участваха директорът на Областно пътно управление-Шумен инж. Митко Манев и главен инспектор Петър Тодоров от ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението", съобщават от пресцентъра на администрацията. По думите на инж. Манев, почистващите фирми разполагат с необходимата техника и са в готовност да реагират при усложняване на пътната обстановка. За изправност на техниката и необходимото оборудване на екипите докладва и гл. инспектор Тодоров.

С оглед очакваното влошаване на времето и снеговалежи, Венков и отговорните институции призовават гражданите, които нямат неотложна работа, да не предприемат пътуване. Водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

При промяна в обстановката и необходимост, областният управител ще свика заседание на Областния щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи.